>> Sıkça Sorulanlar
Tıklayın, Teklifinizi Hemen Gönderelim
  
Sıkça Sorulanlar

  • Kasko poliçesinde araç bedeli enflasyona karşı nasıl korunmaktadır?

    Piyasa rayici ile sınırlı kalmak ve poliçede belirtilmiş olması şartıyla, bir yıl içerisinde belirlenen bir enflasyon oranında sigorta bedelinin artışını teminat altına almak mümkündür. Bu amaçla oluşturulmuş klozu almak gerekir.

  • Hasarı önlemeye, azaltmaya ya da hafifletmeye yarayacak önlemler için harcadığım masrafları sigorta şirketinden talep edebilir miyim?

    Alınan önlemler ve sigortacı tarafından alınması istenilen önlemlerin gerektirdiği masraflar, sigortacı tarafından ödenir. Ancak, poliçede belli bir oranda hasar muafiyeti öngörülmüşse, alınan önlemlerden doğan masraflar bu oran düşülerek ödenir.

  • Sigortalının vefatı durumunda kasko sigorta poliçesinin durumu ne olur?

    Tüm hak ve menfaatler ile borçlar, kanuni varislere devreder. Devir için veraset ilamının ibrazı gereklidir.

  • Kendi aracımın Trafik Sigortası arabamın hasarını karşılar mı?

    Trafik Sigortası, sadece üçüncü şahıslara verilen zararları karşılamakta olup kendi aracınızın hasarını ödemez, bunun için kasko sigortası yaptırmanız gerekir.

  • Motorlu araçlarla ilgili mesleki faaliyetlerde bulunan teşebbüslere, gözetim, onarım, bakım, alım-satım, araçta değişiklik yapılması amacı ile bırakılan aracın sebep olacağı zararlar trafik sigortası teminatı kapsamında mıdır?

    Motorlu araçlarla ilgili mesleki faaliyetlerde bulunan teşebbüslere, gözetim, onarım, bakım, alım-satım, araçta değişiklik yapılması amacı ile bırakılan aracın sebep olacağı zararlar teminat kapsamı dışında olup, motorlu araçlarla ilgili mesleki faaliyetlerde bulunanların sorumluluklarını sigorta ettirmeleri zorunludur.

  • Hasarsızlık indirimine hak kazanmış bir araç satıldığında, yeni alınan araçta da bu hak devam eder mi?

    Devam edebilir. Hasarsızlık indiriminden yararlanabilmek için poliçenin kesintisiz devam etmesi şarttır. Yeni araç satın alındığında, zeyilname ile yeni aracın poliçeye dahil edilmesi gereklidir. Bunun için sigortalı, yeni aracı hemen satın almamışsa, satın alıncaya kadar geçen sürede poliçeyi dondurabilir. Sigorta bitim tarihinden önce herhangi bir tarihte, yine aynı cins araç alındığı bildirildiğinde, poliçe süresi, durdurulan süre kadar uzatılır ve hasarsızlık indirimi yeni araçta da devam ettirilir. İki araç arasında prim farkı var ise sigortalıdan tahsil edilir.

  • Sigortalı malın mülkiyeti değiştiğinde, yangın poliçesinin durumu ne olur?

    Poliçenin tüm hak ve borçları, yeni sahibine intikal eder. Ancak 15 gün içerisinde sigortacıya durumun bildirilmesi gerekir; aksi takdirde sigortacının herhangi bir sorumluluğu olmaz. Yine de sigortacı veya yeni hak sahibi, sigortanın varlığını öğrendikten itibaren 8 gün içerisinde poliçenin iptalini isteyebilirler

  • Aracın aksesuarları kasko sigortalarına dahil midir?

    Standart lastik ve jantlar otomatik teminat kapsamındadır. Araca sonradan ilave edilen özel lastik, çelik jantlar, değer olarak standartlarından farklı olduğu için, değerleri sigortalı ile sigortacı tarafından mutabık kalınarak tespit edilmeli, poliçede ayrıca belirtilmelidir. Orijinal olmayan radyo, teyp, kolonlar, equalizer, klima, alarm, telsiz, telefon, faks, otomatik anten, takometre gibi cihazlar, ancak ek prim alınarak kasko poliçesi kapsamına dahil edilebilirler. Bu tür cihazların marka ve bedellerinin kasko poliçesinde mutlaka gösterilmesi gerekmektedir. Bu cihazlar aracın orijinalinde var ise orijinal olduğu da belirtilmelidir.

  • Trafik Poliçesinden gelen tazminat talepleri kusur oranına göre mi ödenir?

    Evet. Sigortalının kusur oranına göre ödenir.

  • Bedeni Hasarla ilgili sorularımızda nereye başvuru yapabiliriz?

    Hasarla ilgili tüm sorularınızda 0(312) 425 45 05 numaralı Hasar Hizmet Merkezi'mizden yardım alabilirsiniz.

  • Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı doldurulması sırasında, tarafların anlaşamaması durumunda izlenmesi gereken yol nedir?

    01.04.2008 tarihinde yürürlüğe giren Kaza Tespit Tutanağı'nın doldurulması için herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Dolayısıyla taraflar anlaşamazlarsa eskiden olduğu gibi trafik polisi çağırılmalıdır.

  • Bir aracın tek başına karıştığı maddi hasarla sonuçlanan kazalarda (örneğin duvara çarpma), kaza tespit tutanağının doldurulması gerekir mi?

    01.04.2008 tarihinde yürürlüğe giren maddi hasarlı kaza tespit tutanağına ilişkin genelgede, iki esas kural aranmaktadır;
    1. Yalnızca maddi hasar olması şartı (Bedeni hasar olmayacak).
    2. Kazaya iki veya daha fazla aracın karışmış olması şartı (Tek taraflı kaza olmayacak).
    Dolayısıyla, tek başınıza yaptığınız bir kaza durumunda trafik polisine haber vermeniz gerekmektedir.

  • Kazaya karışan tüm sürücüler tutanağı imzalamalı mı?

    Kazaya karışan tüm araçların sürücülerinin tutanağı imzalamaları gerekmektedir. Tutanakta eksik imza bulunması halinde, tutanak işleme alınmayıp geçersiz sayılır.


....